Versie 1.1.2. in App Store

Versie 1.1.2. is inmiddels beschikbaar in de App-Store. Het is slechts een kleine update met als belangrijkste wijziging de tijdelijk ingekorte lijn 24, die nu van VU mc tot het Frederiksplein rijdt. Dit in verband met de herinrichting van de Vijzelstraat. Dit duurt tot maandag 7 juni 2021. Meer informatie is te lezen op de website van het GVB.

Verder is er een begin gemaakt om Amsterdam Noord qua OV in deze kaart te verwerken. Momenteel zijn diverse haltes toegevoegd en connecties met de andere kant van het IJ. Zo is het nu wat inzichtelijker welke bussen van Sloterdijk, Amsterdam Centraal en IJburg naar Amsterdam Noord gaan. Het is nog niet ideaal vanwege de beperkte ruimte, maar het is een begin. Nadeel van buslijnen t.o.v. vaste railverbindingen is, dat deze minder goed schematisch in te delen zijn. Een oplossing kan zijn om een extra wat grotere overzichtskaart aan de App toe te voegen. Iets wat ik nog aan het onderzoeken ben.

In voorbereiding, versie 2.0

Momenteel wordt er gewerkt aan versie 2.0. De huidige versie is nog gemaakt met het framework van Swift, de programmeertaal van Apple voor iOS apparaten. Vorig jaar echter is een nieuwe versie geïntroduceerd door Apple met de naam SwiftUI. De naam zegt het al, deze versie is toegespitst op het maken van een User Interface. Iets dat mij als ontwerper enorm aanspreekt. Ik ben geen developer, maar een ontwerper. Echter maakt SwiftUI het mogelijk om als ontwerper in de wereld van code te duiken en daardoor kan ik toch bereiken wat ik graag wil.

In versie 2.0 zal ik dan ook wat meer interactie met de kaart toevoegen en dankzij SwiftUI is het ook eenvoudiger de App uit te breiden en te onderhouden. SwiftUI maakt het mogelijk om de App helemaal in kleine componenten te bouwen, waardoor je als ontwerper maar ook als developer veel flexibeler ben om de schermen mooi in te richten. Een van de zaken die ik graag wil toevoegen is een Apple Watch connectie. Ik zie deze vraag regelmatig terugkomen in reviews en het zou inderdaad erg handig zijn als je de Watch kunt gebruiken tijdens reizen met de Metro of Tram. Dan hoef je niet iedere keer je telefoon tevoorschijn te halen.

Er is nog geen vaste datum wanneer 2.0 verschijnt, maar op dit moment is ongeveer de helft van de App al omgezet in SwiftUI. Ben je benieuwd hoe 2.0 er uit gaat zien, bezoek dan af en toe deze blog. Zodra de eerste schermen van de nieuwe versie gereed zijn, zal ik ze hier posten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s