Vervolg Tram/Metro App

In verband met de hele Covid periode zijn de werkzaamheden aan de Metro Amsterdam App op een laag pitje gezet. Er waren vrijwel geen toeristen in Amsterdam en de basis elementen van de App voldeden. De vraag die ik mezelf stelde is of het nog zinvol is om deze App voort te zetten.

In eerste instantie was de App gemaakt om reizigers vertrouwd te maken met het Tram/Metro netwerk in Amsterdam van de GVB. Ook gaf de kaart iets meer inzicht in de structuur van het netwerk en werd beter gewaardeerd door reizigers dan de kaart van het GVB toen de kaart en app in 2011 werd gemaakt. Er is echter sinds het verschijnen van deze app in 2011 veel veranderd. Het GVB heeft hun eigen kaart een flinke opfrisbeurt gegeven en is nu veel duidelijker. En bedrijven als Apple en Google hebben ook een prima informatievoorziening van het OV in hun kaarten apps.

Ook hebben kaartmakers, zoals @TubeMapCentral en @LegendaStudio mooie kaartvarianten gemaakt van het Tram/Metro netwerk van Amsterdam, dus de noodzaak is ook minder om deze App die toch voornamelijk kaart georiënteerd is in de lucht te houden. De App is gratis voor gebruikers, maar niet gratis voor de maker. Op zich niet erg, maar het kost best veel tijd en moeite om een dergelijke App in de App Store te houden.

De App in huidige vorm zal dan ook binnenkort verdwijnen. Een update lag klaar, maar deze update bevatte veel evenementen, welke op dit moment niet handig zijn als onderdeel van de App. Teveel onzekerheden bij het bieden van juiste en actuele informatie. Ik ga nog wel kijken in hoeverre ik iets met de kaart zelf kan doen. Hetzij in een versimpelde App, hetzij in geprinte media voor op de muur. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, is dat op deze blog te lezen en ook hoe deze blog verder gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s